COVID-19 maatregelen voor oa. visserij Sylt

Het is weer de tijd van het jaar waarop veel garnalenvissers de Sylt opzoeken. Wij willen iedereen er op wijzen dat er in de verschillende EU landen specifieke COVID-19 maatregelen gelden. 

In principe geldt in zowel Duitse als Deense havens een meldplicht voor het aandoen van de haven. Dit kan via de betreffende havenkantoren. 

In Niedersachsen (Cuxhaven) en Schleswig-Holstein (Büsum) geldt een quarantaineplicht wanneer men uit Nederland komt, tenzij men korter dan 72 uur in de Duitse regio verblijft. Dit betekent dat de bemanning zich maximaal 72 uur op de haven mag bevinden.

In het algemeen geldt dat we adviseren om zo veel mogelijk aan boord te blijven, en zeker geen recreatieve uitstapjes te maken, maar gewoon functioneel naar en van de kotter te reizen. 

Grensovergangen en meer informatie

De visserij is aangemerkt als cruciaal beroep, wat betekent dat vrij reizen van en naar de kotter mogelijk gemaakt wordt. Wel is het zo dat er voor sommige landen een reis- of werkverklaring nodig is.

Zie voor alle benodigde documenten en verklaringen onze COVID-19 pagina, deze is te vinden onder het tabblad 'voor vissers' of rechstreeks via https://www.visned.nl/covid19-visserij

Naast de informatie die wij u bieden, adviseren wij om regelmatig de website van Buitenlandse Zaken te controleren en uiteraard de basisregels ter bestrijding van het COVID-19 virus in acht te nemen.  

Wanneer u onverhoopt tegen vragen of problemen aanloopt, neem dan contact op met uw PO of het VisNed secretariaat.