Vlotte communicatie met Radio Medische Dienst

De Radio Medische Dienst (RMD) van de KNRM is 24 uur per dag 365 dagen per jaar paraat voor assistentie. Er is echter niet altijd duidelijkheid over de juiste stappen om contact te leggen. Daartoe heeft de RMD een memo opgesteld. Bij levensbedreigende situaties is de Kustwacht een directe verbinding naar de dokters van de RMD. Maar nu veel schepen internet aan boord hebben is in veel gevallen contact via e-mail effectiever.

De memo van de RMD is HIER te downloaden. Zorg dat deze in de brug beschikbaar is. De belangrijkste info op een rij:

  • Mail in levensbedreigende situatie assistentie naar 38@rmd.knrm.nl en bij een urgente situatie naar 32@rmd.knrm.nl
  • Als die email binnenkomt wordt de dokter dag of nacht gealarmeerd. Bij niet dringende adviezen gebruikt u 00@rmd.knrm.nl. In het onderwerp moeten de woorden Advies, RMD en KNRM worden opgenomen, dan laat het spamfilter het bericht door.
  • Zorg ook dat de e-mail van de dokter niet door uw eigen spam filter wordt tegengehouden.
  • Zorg dat bij het bericht altijd de ingevulde RMA vragenlijst wordt meegestuurd. Dat bespoedigt het adviseren door de dokter. Download die vragenlijst van https://www.knrm.nl/redden-en-helpen/radio-medische-dienst en stuur die altijd met uw e mail bericht mee.
  • Laat ook altijd achteraf aan de RMD via 00@rmd.knrm.nl weten hoe het is afgelopen. Gebruik in de onderwerp regel weer de woorden KNRM, RMD en Advies.
  • Vertel in het bericht of het gegeven advies het gewenste effect heeft bereikt. Hoe het met de patiĆ«nt gaat na behandeling. Hoe de repatriĆ«ring gegaan is en wat uiteindelijk de conclusie van de artsen in het ziekenhuis was.
  • De RadioMedischeDienst is een gratis dienst van de KNRM en verdient volle ondersteuning, daarom hier de link om u aan te melden als donateur (dat noemen ze Redder Aan De wal)