Seizoenssluitingen opgeheven

In het kader van kabeljauwbeheer wordt door het Verenigd Koninkrijk (VK) al vele jaren in de Zuidelijke Noordzee in het voorjaar twee gebieden gesloten. Na Brexit zijn deze voor het deel wat in Engelse wateren ligt ook te respecteren door EU-vaartuigen. De sluitingen voor dit jaar lopen vandaag af.

De Engelse overheid past al jaren voor eigen vissers een aantal maatregelen toe in het kader van kabeljauwbescherming, waaronder in het voorjaar seizoenssluitingen in de zuidelijke Noordzee. 

Een flink deel van de twee seizoensluitingen lagen in Nederlandse wateren. Omdat dit EU-wateren zijn, waar de Britse overheid na de Brexit geen jurisdictie meer over heeft, hoeven EU-vaartuigen hier geen acht op te slaan. Anders ligt het met het gedeelte dat in VK-wateren ligt, daarin mag door EU-vaartuigen niet gevist worden. Anders ligt het voor Britse vaartuigen die de volledige sluitingen in VK- en in EU-wateren wel moeten respecteren.

Informatie over de seizoenssluitingen is HIER te vinden.

De seizoenssluitingen lopen altijd van 1 januari tot en met 30 april, wat betekent dat hierin vanaf morgen weer gevist mag worden.