Vaccinatie voor Urker vissers op zaterdag 10 juli

Alle vissers werkzaam op de Urker vissersvloot, ongeacht de nationaliteit, kunnen speciaal op zaterdag 10 juli terecht voor een vaccinatie. Zonder afspraak kan iedereen die tot deze beroepsgroep hoort op Urk een prik krijgen met het Janssen-vaccin. Het betreft een éénmalige vaccinatie, handig voor de vissers die veelal op zee zitten.

“We zochten naar een manier om het voor deze groep, circa 600 man groot, makkelijk te maken een prik te halen”, vertelt Aldrik Dijkstra manager Covid bij GGD Flevoland. “De gehele week bevinden zij zich logischerwijs op zee. Dan kan je niet even langs een vaccinatielocatie voor een coronaprik. Ook het maken van een afspraak is dan wat lastig, vandaar dat we deze service éénmalig bieden. We hopen dat zoveel mogelijk vissers er gebruik van maken. Het is gratis dus eigenlijk zit je daar voor een prikkie”.

Indien er buitenlandse opvarenden zijn van kotters buiten Urk, dan kunnen deze zaterdag ook naar Urk komen.

De vaccinatielocatie op Urk gevestigd in de sporthal aan de Vlechttuinen en is voor deze dag speciaal gereserveerd voor de vissers. Inloop kan tussen 09.00 - 12.30 en 13.00 – 16.30 uur. Het is niet nodig een afspraak te maken. Wel dient men een identiteitsbewijs mee te nemen.