Budget stilligregeling flink benut

De uitputting van het budget van de COVID-19 stilligregeling gaat snel, zo meldt het Ministerie van LNV aan VisNed. De regeling staat nog tot 15 juli open. Veel garnalen- en kreeftenkotters hebben hun vijf weken er al op zitten. Het Ministerie kan nu nog niet zeggen of er na 15 juli nog een tweede regeling kan komen, dat hangt af van de uitputting van het budget.

De huidige regeling loopt tot 15 juli. Zodra na de sluiting duidelijkheid is over de uitputting van het budget, gaan we in nader overleg. Dat er bij garnalen- en kreeftenvissers grote problemen zijn vanwege de COVID-19 crisis is voor iedereen overduidelijk.

De wil om voor deze vissers door middel van een vervolgregeling iets te doen is er, maar daarvoor moet eerst de huidige regeling haar afloopdatum van 15 juli gepasseerd zijn.

Aanvragen stilligvergoeding

Ondernemers die nog geen aanvraag hebben ingediend moeten voor 15 juli nog een stilligweek van tenminste 7 etmalen invullen en tijdens die stilligweek de aanvraag voor vergoeding voor alle stilligweken bij RVO indienen.