COVID-19 en SFM dekking

Onze leden hebben vragen over wat in relatie tot COVID-19 wel en niet binnen de dekking van het SFM valt. Moet u thuisblijven vanwege een besmetting, dan is het afhankelijk van wie er besmet is met COVID-19 of hier wel of niet een vergoeding voor wordt uitgekeerd.

Het Sociaal Fonds voor de Maatschapsvisserij is een onderlinge waarborgmaatschappij. Het SFM verzekert haar leden tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid tot aan de datum waarop de maatschapsvisser recht heeft op AOW en ziekte.

De verzekering in het 1e jaar van de arbeidsongeschiktheid doet het SFM zelf. Voor de periode van arbeidsongeschiktheid na het 1e jaar is de verzekering ondergebracht bij een solide Nederlandse verzekeringsmaatschappij.

In het geval dat u zelf positief getest bent op het COVID-19 virus bent u verplicht in thuisquarantaine te gaan. In dat geval valt dit binnen de dekking van het SFM en kunt u aanspraak maken op een uitkering.

Mocht u verplicht in thuisquarantaine moeten omdat een gezinslid of ander in uw naaste omgeving positief getest is op het COVID-19 virus en u bent zelf niet ziek dan valt dit buiten de dekking van het SFM.

Voor meer informatie neem contact op met het SFM.