Brief van RVO over inschrijving vissersvaartuig in het Visserijregister ontvangen?

Heeft u van de RVO een brief ontvangen over de beoordeling van uw schip voor de inschrijving? Neem contact op met VisNed want wij coördineren de beantwoording.

 

Diverse hebben van de RVO een brief ontvangen om te beoordelen of hun schip aan de voorwaarden voor inschrijving voldoet. Er wordt dan specifiek gevraagd naar gegevens om te beoordelen of het schip wel regelmatig in Nederland havent.

De registratie van vissersschepen in Nederland wordt nauwlettend in de gaten gehouden vanuit de Europese Commissie. Nederland moet aantonen dat ze regelmatig controleert of het vaartuigenregister op orde is en of de gebruikte gegevens correct zijn. Of er bijvoorbeeld geen schepen in het register staan die niet aan de voorwaarden voldoen.

Naar het ‘waarom’ van deze acties kunnen we slechts gissen. Maar het is een gegeven. Het is in het sectorbelang om de overheid zoveel mogelijk gegevens te verstrekken. Tegelijk wil VisNed dit zo efficiënt mogelijk doen, dat helpt de RVO en dat ontzorgt de betreffende vissers. Daarom inventariseert VisNed alle vragen en zorgt ze voor gecoördineerde beantwoording naar RVO.

Als u dus zo’n vragenbrief heeft ontvangen: Bel of mail met het VisNed secretariaat!