Overzicht maatregelen ILT i.v.m. COVID-19

De maatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben ook gevolgen voor de visserij. Hierbij een overzicht van de relevante ontwikkelingen voor bemanningszaken vanuit ILT. 

Bij dezen een link naar de officiĆ«le brief van ILT hierover. 

  • Inspecties aan boord door ILT gaan niet door, behalve in geval van een noodsituatie. Hierbij moet u denken aan schade die moet worden beoordeeld na een aanvaring.
  • Certificering van uw schip kan niet plaatsvinden. Certificaten die in tussentijd verlopen worden verlengd tot en met 30 juni 2020. Als bewijs hiervan kunt u de verklaring van ILT hierover downloaden. Statement NSI Covid-19
  • Vaarbevoegdheden die op 1 maart 2020 nog geldig waren blijven 4 maanden na het verlopen ervan geldig. Als bewijs hiervan kunt u de verklaring van ILT hierover downloaden. Statement NSI Covid-19-Seafarers certification
  • De geldigheid van de geneeskundige verklaring die tussen 16 maart 2020 en 16 juni 2020 verlopen blijven geldig tot 16 juni 2020. Dit gebeurd op basis van artikel 113 van het Besluit Zeevarenden.

LET OP! Wanneer u uw kinderen meeneemt aan boord is het goed u te realiseren dat zij gewoon leerplichtig zijn. Daarnaast moeten er voor hun eigen veiligheid extra (passende) reddingsmiddelen aan boord zijn.

Vragen?

Neem contact op met Nathanaƫl Middelkoop (nmiddelkoop@visned.nl) of uw PO.