OPROEP: verlengen vaarbevoegdheid

Wegens onderhoudswerkzaamheden aan de website van KIWA, kunnen er tot vrijdag 29 maart 2019 17:00 uur aanvragen voor het verlengen van de vaarbevoegdheid worden gedaan. Mocht u niet aan de vereisten van het nieuwe Besluit Zeevarenden voldoen, neem dan contact op met uw PO om uw vaarbevoegdheid zo snel mogelijk te verlengen.

 

Op 1 april 2019 treedt het nieuwe Besluit Zeevarenden in werking. Vanaf dat moment is het van belang dat u ervoor zorgt dat u vóór het verlopen van uw vaarbevoegdheid over de juiste certificaten beschikt. Door uw vaarbevoegdheid voor 1 april te verlengen, heeft u nog vijf jaar de tijd om alsnog aan de vereisten van het nieuwe Besluit Zeevarenden te gaan voldoen. In de brief van KIWA kunt u lezen wat er precies voor u wijzigt.  Website KIWA tijdelijk niet bereikbaar

KIWA heeft onderhoudswerkzaamheden gepland voor de website in het weekend van 29 maart aanstaande. Deze werkzaamheden starten vrijdag 29 maart om 17:00 uur. Dat houdt in dat u nog aanvragen onder de oude (huidige) wetgeving kunt indienen tot vrijdag 29 maart, 17.00 uur. Daarna is het niet meer mogelijk om aanvragen in te dienen onder de oude (huidige) wetgeving. 

De laatste weken zijn er al vele vaarbevoegdheden vervroegd verlengd naar aanleiding van eerdere oproepen. Deze drukte zorgt ervoor dat het soms even duurt voor uw aanvraag in behandeling genomen kan worden. Houd hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment met de aanvraag. 

Benodigdheden aanvragen VBB

Voor het aanvragen van een VBB moet u zich eerst registreren op Kiwaregister.nl (met uw eigen email adres). Bedrijven kunnen via E-herkenning inloggen. Na betaling via iDeal, wordt de aanvraag in behandeling genomen.

Uploaden of meenemen naar uw PO:
- kopie paspoort of ID-kaart (voor en achterkant), dus GEEN rijbewijs
- pasfoto
- geldige lichamelijke keuring
- vaartijdverklaring
- kopie diploma
- kopie radarwaarnemer/navigator
- kopie Marcom

Mocht u verder nog vragen hebben over bovenstaande kunt u contact opnemen met Jurie Romkes (jromkes@visned.nl) of met uw eigen PO.
PO Texel; Petra Schagen (cpo@civtexel.nl/0222-314291)
PO West; Annemiek Bais (a.bais-rienstra@civdh.nl/0223-670670)
PO Wieringen; Nicole Ruitenburg (info@po-wieringen.nl/0227-512048)
PO Urk & PO Delta Zuid; Jurie Romkes (jromkes@visned.nl/0527-684141)

Bedankje

De PO medewerkers zorgen ervoor dat u een goede aanvraag voor verlenging van de vaarbevoegdheid kan doen en beantwoorden uw vragen. De afgelopen weken zijn er zeer veel aanvragen ingediend bij KIWA. Er zijn op Urk vanaf 1 januari 2019 al meer dan 200 nieuwe vaarbevoegdheden aangevraagd, en ook bij PO Texel, PO West, PO Delta Zuid en PO Wieringen wordt er hard gewerkt om voor u de zaken in orde te maken. Als VisNed willen we de PO medewerkers hiervoor dan ook hartelijk danken!