Berichten aan Zeevarenden, nieuwe site en app

Veel vissers zijn bekend met de CD’s en USB sticks van KIS-ORCA (Kingfisher Information Service Offshore Renewables & Cable Awareness) met daarop nauwkeurig de locaties van pijpleidingen en onderzeese objecten op een groot deel van de Noordzee. Daarnaast biedt Kingfisher ook informatiebulletins, deze info wordt nu makkelijker en hapklaar aangeboden via de vernieuwde website en via een app. 

Kingfisher stuurt elke twee weken een Kingfisher Bulletin rond, met daarin actuele informatie over bijvoorbeeld werkzaamheden, surveys of gevaarlijke situaties op (met name het Britse deel van) de Noordzee die relevant zijn voor vissers. Ondanks deze bulletins is het niet heel makkelijk voor een visser om precies die informatie eruit te halen die alleen voor hem relevant is, maar daar is een oplossing voor. 

Vernieuwde site

Via de website https://kingfisherbulletin.org/ zijn er drie manieren waarop informatie te vinden is. Dat kan door de lijst met Berichten aan Zeevarenden te doorzoeken, maar het is de kaart die het meest in het oog springt. De tweede optie is om de kaart te benutten.

Op de kaart zijn gebieden aangegeven waar op dit moment of voor de komende periode berichten voor zijn afgegeven. Door op de locatie te klikken krijgt de gebruiker meer informatie over de achtergrond van de melding, de duur en de exacte positie.

De derde manier is door het aanmaken van een gepersonaliseerde melding of alert. Bezoekers van de site moeten hiervoor een account aanmaken en kunnen op de kaart globaal het gebied aangeven waar zij actief zijn en wat voor alerts ze wensen te ontvangen.

Het advies is om Hazards (gevaren) en Activity (activiteit) aan te vinken. Wanneer binnen dat gebied een melding wordt afgegeven wordt de gebruiker automatisch via een email op de hoogte gebracht.    

Mobiele app

Behalve dat de website is geoptimaliseerd voor gebruik op tablets en mobiele telefoons is de dienst bovendien als app beschikbaar voor zowel gebruikers van Android als Apple.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met David Ras via dras@visned.nl.