Kabelwerkzaamheden in Deense en Belgische wateren

Eind maart is in Deense wateren begonnen met de aanleg van een gedeelte de NordLink kabel van Duitsland naar Noorwegen terwijl in april in Belgische wateren werkzaamheden starten voor de exportkabel voor verschillende windparken. In dit bericht vindt u meer informatie over de duur van de werkzaamheden en waar vissers die in de buurt vissen rekening mee moeten houden.

Een gedeelte van de NordLink kabel zal dit voorjaar en de komende zomer aangelegd worden. Dit seizoen zijn alleen werkzaamheden gepland in Deense wateren. Meerdere wachtschepen zijn ingezet om onbeschermde stukken kabel te beschermen. Vissers worden opgeroepen de instructies op te volgen en de niet ingegraven gedeeltes tijdens de werkzaamheden te mijden. Meer informatie over de route, werkzaamheden en de schepen die ingezet worden is hier te vinden.

Ook in het oostelijk deel van de Belgische wateren geldt dat tijdens de aanleg de niet ingegraven gedeeltes ontzien moeten worden, werkzaamheden hiervoor zullen plaatsvinden van april tot en met juli 2019. Hier geldt eveneens het verzoek blootliggende delen delen te mijden en de werkzaamheden niet te hinderen. De kabel zal tot circa 40 km uit de kust van Zeebrugge komen te liggen. Meer informatie daarover is hier te vinden.