Aanvragen vaarbevoegdheid

Uiteraard is het van groot belang dat alle kotters over voldoende en de juiste vaarbevoegdheden beschikken. Is dat niet het geval is men in overtreding en kan dit met onvoorziene zaken of calamiteiten grote gevolgen hebben voor eigenaar en bemanning. VisNed biedt uitgebreide service om te zorgen dat schipper-eigenaar en bemanningen deze zaken op orde hebben.

Om met een geldig certificaat naar zee te kunnen gaan dient afhankelijk van: welke visserij gedaan wordt en de lengte en kW-vermogen van het schip een aantal vaarbevoegdheden van bepaalde kwalificaties aan boord te zijn. Het is van groot belang dat regelmatig gecheckt wordt of de juiste kwalificaties aan boord zijn en dat vaarbevoegdheden, die 1 x in de 5 jaar verlengd moeten worden, niet verlopen zijn.

Voor vragen over vaarbevoegdheden, kwalificaties, diploma’s, certificaten, keuringen kunt u contact opnemen met het secretariaat van VisNed waar Jurie Romkes dit dossier beheert. T: 0527 – 684141 E: jromkes@visned.nl  Jurie kan ook de aanvraag verzorgen en VisNed biedt deze service GRATIS aan.

Deelt u dit bericht ook met uw bemanning zodat zij niet schromen contact op te nemen met het VisNed-secretariaat.