Vervolg cursus ‘Tussen schip & wal’!

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november wordt de tweede sessie van de cursus ‘Tussen schip & wal’ van Vistikhetmaar georganiseerd. De onderwerpen van deze keer zijn onderzoekssamenwerking en Europese besluitvorming centraal. De inschrijving hiervoor is open!

Afgelopen zomer werd de eerste sessie van de cursus ‘Tussen schip & wal’ gegeven door Vistikhetmaar. Een enthousiaste groep vissers stond toen stil bij de onderwerpen bedrijfseconomie en media/presentatietraining. Afgaande op het enthousiasme van de deelnemers is er besloten een tweede cursus te organiseren. Deze zal 22 en 23 november plaatsvinden en gaan over onderzoekssamenwerking en Europese besluitvorming. 

Programma

Het onderwerp onderzoekssamenwerking staat op de vrijdag centraal. Het programma begint die dag om 12:30 uur bij WMR IJmuiden met een lunch. Er zal worden gesproken over het belang om als sector mee te werken met onderzoek. WMR-onderzoeker Marloes Kraan en PFA-onderzoeker Martin Pastoors zullen een bijdrage leveren deze dag.

Op zaterdag staat het onderwerp Europese besluitvorming centraal. Het visserijbeleid wordt tegenwoordig in Brussel gemaakt en heeft grote invloed op de sector. Denk hierbij aan de Brexit, verbod op de pulsvisserij, Natura 2000 gebieden en de aanlandplicht. Gerard van Balsfoort (belangenbehartiger PFA) en Roos Strating (beleidsmedewerker LNV) zullen hierin een bijdrage leveren. Deze dag zal er ook een rondleiding worden gegeven door de Tweede Kamer. Om 15:00 uur wordt het programma afgesloten.

Aanmelden

Ben jij een jonge en gedreven visser (18-35 jaar) die hierover graag meer wil weten? Aanmelden kan t/m vrijdag 8 november 2019 door te mailen naar info@vistikhetmaar.nl. Deelname aan deze cursus is kosteloos, met uitzondering van de reiskosten en eigen tijd. Hierbij een link naar de folder. Als je meer informatie wilt hierover kun je mailen naar: info@vistikhetmaar.nl.

projecten logo efmzv