Visserijcafé Stellendam 27 september: o.a. kiwi-kuil

Graag nodigen we u uit voor een themabijeenkomst van het “Visserijcafé” met als thema “Selectiviteit en Overleving” op vrijdag aanstaande, 27 september 2019 in Stellendam. 

Tijdens deze bijeenkomst staat het thema 'selectiviteit en overleving' centraal. Vorig jaar is binnen het project Netinnovatie in samenwerking met de GO-23, Van Wijk bv, Coöperatie Westvoorn en het Visserij-Innovatiecentrum een alternatieve kuil ontwikkeld. Het oorspronkelijke idee komt uit Nieuw Zeeland waar al met een dergelijke soort kuil wordt gevist in de pelagische en demersale sector. Op de GO-23 zijn meerdere praktijktesten uitgevoerd. Een vergelijkbaar idee om de druk op de vangst te verminderen is door Maaskant en met steun van de Stichting Verduurzaming Visserij Voordelta getest, en maakt gebruik van een Viskorf. 

Deze twee testen zullen worden toegelicht, evenals dat er een terugkoppeling komt van Pieke Molenaar (WMR) over de resultaten van de tests met de garnalenpuls. Klik HIER voor de uitnodiging. Wij hopen u aanstaande vrijdag te mogen verwelkomen in het Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland, Mr. Snijderweg 5, Stellendam. Aanmelden kan door het sturen van een bericht naar secretariaat@visserij-innovatiecentrum.nl of 06-57558719.

EU vlag 2

Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij