Subsidie beschikbaar voor opleiding of cursussen

De provincie Flevoland heeft een subsidieregeling in het leven geroepen voor de scholing van beroepsvissers. Beroepsvissers kunnen een tegoedbon van maximaal € 5000,- euro aanvragen voor tegemoetkoming in de kosten van scholing. Denk hierbij aan de verschillende certificaten die je moet hebben, zoals het Certificaat Basisveiligheid voor Vissers (Basic Safety for Fisheries Personnel), Medical First AID of Medical Care etc. De regeling loopt tot 31 december 2023 of tot wanneer het totale budget van € 900.000 benut is.

De subsidieregeling wil scholing stimuleren en toegankelijk maken. Daarom is het Scholingsfonds bedacht als tegemoetkoming in de kosten. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden om in aanmerking te kunnen komen. De aanvrager moet woonachtig of werkzaam zijn in de maritieme sector in Noordelijk Flevoland. Kortweg geldt dit dus voor vissers die wonen op Urk of in de Noordoostpolder en voor vissers die elders wonen, maar werken voor een visserijbedrijf dat op Urk (of in de Noordoostpolder) gevestigd is.

De aanvrager moet minimaal 18 jaar zijn en mag niet ouder zijn dan de pensioengerechtigde leeftijd. Daarnaast mag de aanvrager niet hoger geschoold zijn dan op mbo-niveau. De tegoedbonnen moet verzilverd worden bij een erkend opleider of cursusaanbieder en voor de start van de opleiding/cursus worden ingeleverd. Meer informatie hierover is te verkrijgen op de website van de provincie Flevoland. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jurie Romkes telefoon (0527-684141) of mailen (jromkes@visned.nl).