Fishing for Litter op social media

Russische gasmaskers, hoge hakken, toiletpotten en wasmachines. Je kan het zo gek niet verzinnen of het wordt door vissers 'bijgevangen'. Helaas ongewenste bijvangst, want gasmaskers horen niet thuis op de zeebodem. Daarom halen vissers de troep er ook uit, wel meer dan 550.000 kilo per jaar, middels het project Fishing for Litter. De gekste, bijzonderste en meest opvallende vangsten worden nu via Facebook en Instagram gedeeld.

Met social media kan een enorm bereik verkregen worden en een mooi project als Fishing for Litter verdient een groot podium, evenals de deelnemende schepen en vissers die week-in-week-uit hun inzet plegen om de zee schoner te maken.

Onder meer 'afvalkampioen' Sander Meijer van de ZK-21 leverde al diverse foto's aan. Wij roepen vissers op om hun bijzonderste vangsten op te sturen, dit kan rechtstreeks via social media of via Sarah Verroen (sverroen@visned.nl). 

De social media accounts zijn te vinden op Facebook Fishing for Litter Nederland en Instagram @fishing_for_litter_nederland. Volg en deel de bizarste bijvangst!

De accounts worden beheerd door Bek & Verburg, een belangrijke partner die zich, naast de vloot, al jaren inzet voor Fishing for Litter, het project dat gefaciliteerd wordt door KIMO, de vereniging van Kustgemeenten.

Fishing for Litter levert al jaren de grootste bijdrage aan het opruimen van de zee, mét resultaat. Organisaties en bedrijven die een schone zee en schone stranden belangrijk vinden, kunnen sponsor worden van Fishing for Litter.