Visserijpoort 5 februari: vissen in een zee vol windmolens

VisNed en de PFA organiseren samen weer een Visserijpoort om politici en beleidsmedewerkers te informeren over actualiteiten in de visserij. De eerstvolgende is gepland voor dinsdag 5 februari aanstaande van 17:00-19:00u. Locatie is als vanouds het Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De PFA en VisNed hebben gekozen voor het onderwerp ‘Vissen in een Noordzee vol Windmolens’. De grootschalige uitrol van Wind op Zee is onderdeel van het (concept) Klimaatakkoord en heeft grote gevolgen voor alle gebruikers van de Noordzee, waaronder de visserij.

Het programma voor de Visserijpoort is bijna rond en het is de bedoeling dat uitgenodigde sprekers zullen ingaan op de vraag wat de bouw van windparken voor gevolgen heeft, gezien vanuit de stakeholders: Olie- en Gassector, NGO’s en Windsector. Vanzelfsprekend zal VisNed de problematiek vanuit het perspectief van de visserijsector over het voetlicht brengen. 

Vanwege alle voorliggende beleidsplannen heeft VisNed gefaciliteerd in het opstellen van een visiedocument: "Visserij in een Noordzee vol Windmolens." Dit visiedocument is voortgekomen uit de inbreng van tien visserijorganisaties en vormt het gezamenlijke vertrekpunt voor inbreng in het ontwikkelen van een Noordzeeakkoord met andere Noordzeegebruikers.

Door alle windmolenplannen komt de visserij enorm in de verdrukking. De partners (de vijf PO's die samenwerken onder de koepel VisNed, vissersverenigingen Ons Belang en Hulp in Nood, NetVISwerk, Garnalenvissersbond en de PO RvZ) willen bij de Visserijpoort de visie onder de aandacht en een brede gedachtewisseling op gang brengen.

We vragen u alvast de datum te reserveren in uw agenda en u via de link hieronder te registreren. Gezien het relatief beperkt aantal plaatsen in de zaal verzoeken wij u om u snel te registreren. 

Meld u nu alvast aan via deze EVENTBRITE link. Zodra het programma definitief rond is sturen we het toe.

Graag tot ziens op 5 februari in Perscentrum Nieuwspoort.