VisNed en EMK nog prominenter op Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam van 7-9 september zijn en mega publieksevenement. De dreigende ontoegankelijkheid van grote delen van de Noordzee, waar de rijkste visgronden liggen, is het thema waarmee EMK en VisNed zich dit jaar nadrukkelijk presenteren. In de Rijnhaven ligt de TX 1 afgemeerd en daar staat ook de stand opgesteld.

Thema ruimtebeperking voor vissers
De gezamenlijke stand van EMK en VisNed wordt aangepast aan het thema ruimtebeperking voor vissers. Door Wind op Zee, natuur, scheepvaart, olie en gas wordt de  beschikbare ruimte op de Noordzee voor vissers steeds beperkter. Voeg daar de mogelijke gevolgen van een no deal Brexit aan toe en u heeft de grote zorgen van de vissers in een notendop samengevat.

Aan dit thema wordt de bekende gezamenlijke stand met het stokkenspel aangepast. Ook maken we flyers. Dat betekent niet dat de pulsbak haar prominente plek verliest. Integendeel! Op vrijdag nemen we deel aan het scholenprogramma. De inmiddels bekende spreekstalmeester Ron Wolters (de man met het vissenpak) zal zijn kwaliteiten inzetten om klanten naar de stand te trekken.

Showvaren op de Nieuwe Maas
Op zaterdagavond is er een demonstratie van nautische beroepen tussen Euromast en Erasmusbrug. De TX 1 zal daar een demonstratie geven met uitleg over pulsvisserij aan het in grote aantallen aanwezige publiek. Voor die vaartocht nodigen we relaties van VisNed uit om mee te varen, te genieten van het uitzicht en de show, onder het genot van een hapje en een drankje.