Online IRC Shrimp bijeenkomst

Op maandag 4 mei 2020 heeft de tweede bijeenkomst van International Research Cooperation (IRC) Shrimp online plaatsgevonden. Wetenschappers en sectorvertegenwoordigers uit Nederland, België, Denemarken en Duitsland hebben met elkaar van gedachten gewisseld over innovaties in de garnalenvisserij.

Het doel van dit platform is om de internationale kennisuitwisseling van ontwikkelingen in de garnalenvisserij te stimuleren. Vooral vanuit de wetenschap was er behoefte aan het delen van informatie over lopende onderzoeken en resultaten.

Tijdens de bijeenkomst presenteerden wetenschappers van WMR, Thünen Instituut (DE), DTU Aqua (DK) en ILVO hun innovatie-onderzoek. Diverse projecten kwamen aan bod, zoals de ontwikkeling van een aangepaste klossenpees (WR57), de zeefmat, het gebruik van sorteergrids en een innovatieve verwerkingslijn aan boord. Al deze innovaties zijn erop gericht om de garnalenvisserij selectiever en duurzamer te maken.

IRC Shrimp wordt georganiseerd door VisNed, de Nederlandse Vissersbond en Wageningen Marine Research en wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.

Meer informatie hierover kunt u vinden in Visserijnieuws van vandaag, vrijdag 15 mei.