IRC Shrimp Platform in Visserijnieuws

Op dinsdag 9 en vrijdag 12 februari vonden twee bijeenkomsten plaats in het kader van het International Research Cooperation (IRC) Shrimp Platform, die in het teken stonden van de innovaties die op dit moment plaatsvinden binnen de garnalenvisserij.

Tijdens de platformbijeenkomst op 9 februari informeerden onderzoekers, sectorvertegenwoordigers, NGO’s en een enkele overheidsvertegenwoordiger uit Nederland, Denemarken, België en Duitsland elkaar over de opzet en voortgang van de verschillende technische innovaties in de garnalenvisserij.

Hiervan werd in een online kennisuitwisseling op 12 februari een samenvatting gegeven aan enkele geïnteresseerde garnalenvissers en andere belangstellenden door Pieke Molenaar van Wageningen Marine Research.

De vissers kregen de kans om hun visie te geven op deze innovaties en om zelf ideeën naar voren te brengen. Dit leverde interessante inzichten en discussies op. Voor een uitgebreid artikel over deze bijeenkomsten verwijzen wij naar het (online) artikel van Visserijnieuws van vrijdag 19 februari.

eu logo v2