BNR besteedt aandacht aan visserij

BNR Nieuwsradio besteedt van 13 december tot en met 20 december 2019 expliciete aandacht aan de visserij, in het programma 'BNR's Big Five'. Nu dus de 'Big Five van de visserij'. Onder meer Job Schot (EMK) is geïnterviewd, maar ook komt Pim Visser (VisNed) aan het woord, evenals politiek en onderzoek.

 

Het interview met Job Schot werd op vrijdag 13 december uitgezonden en geeft een mooi beeld van het beroep van visserman, de passie van de ondernemer en de verwevenheid van bedrijf en familietraditie. De almaar toenemende regeldruk en de steeds beperktere ruimte op zee zet de visser ertoe aan om, net als de boeren, zijn stem te laten horen bij het bredere publiek.

Op 19 december wordt Pim Visser geïnterviewd over beleid en toekomstperspectief van de sector. Politicus Tjeerd de Groot (D'66), Koen Dil (Dilvis) en Geert Wiegertjes (WUR) zijn ook benaderd door BNR voor hun kijk op de sector en de toekomst ervan.

Het gesprek is  terug te luisteren via deze link https://www.bnr.nl/podcast/thebigfive/10397579/visserij-pim-visser-visned