Afval in de visserij, deel je kennis bij VisHack II

Op vrijdag 15 februari en zaterdag 16 februari wordt de tweede VisHack georganiseerd. Deze keer wordt er gezocht naar oplossingen voor problemen met afval en vuilvissen in de visserij. Vragen als 'Waar bewaar je je afval aan boord?', maar ook 'Hoe verbeteren we de afgiftefaciliteiten op de visserijhavens?' komen aan bod en uiteraard zal het vuilvissen aan de orde komen, zeker met oog op de actualiteiten rondom de containerramp boven de eilanden. Er zijn veel aanmeldingen maar er is dringend behoefte aan praktijkinzicht en ook hier geldt: zorg dat er met je wordt gepraat en niet over je. Wij roepen ieder met ideeën op om te komen.

Het is een kans om buitenstaanders te laten meedenken over oplossingen aan boord en aan wal. Benut die kans. Op vrijdag is er sowieso input nodig van 11.00 tot 12.30 wanneer de teams aan de slag moeten. Ook feedback om 17.30 op de tot dan toe gegenereerde ideeën is van groot belang. Vissers zijn de hele dag welkom, vanaf 07.30 uur bij de visafslag gedurende de rest van het programma, maar een 'reality-check' is noodzakelijk anders loopt men het risico dat er mooie ideeën ontstaan die in de praktijk niet bruikbaar zijn.

Zaterdag 16 februari worden de oplossingen gepresenteerd van 13.00 tot 15.00 in de Botterschuur op Urk, waarna er een borrel is. De VisHack vindt plaats op de Ms. Noorderkroon op de haven van Urk. Aanmelding in verband met de catering graag via vishack@noordzee.nl

Voor meer informatie zie de poster of de website van de VisHack.