Uitnodiging: kennismaken met VisNed en de kottersector

Steeds meer beleidsambtenaren hebben een rol te vervullen in processen rondom visserij. Om ‘beeld en geluid’ te krijgen bij hun dossiers nodigt VisNed hen met enige regelmaat uit voor een kennismakingsbezoek aan de sector. Dat organiseren we op vroege vrijdagochtenden in IJmuiden.

Er is een groeiende groep ambtenaren die met onze sector te maken heeft. Vanzelfsprekend bij LNV afdeling visserij waar  regelmatig nieuwe instroom is, maar ook bij LNV-natuur, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de RVO, de NVWA en recentelijk NWO, de organisatie die innovatief wetenschappelijk onderzoek voor de sector gaat faciliteren.

Rondje IJmuiden

Het programma begint in de Hollandse Visveiling waar we de grote variëteit in de verse aanvoer vanuit de Noordzee tonen. Dat is vaak een ‘eye opener’. Via de mijnzaal waar het Pefa internetveilproces wordt toegelicht gaan we dan naar een kotter. Die wordt van kombuis tot visruim en van brug tot machinekamer bekeken.

Daarna serveren we een (werk)ontbijt, waarin de actualiteiten in het belangenbehartigend werkpakket van VisNed worden besproken. Afgelopen maand hebben we die introductie twee keer georganiseerd en in februari en maart staan er ook weer twee op het programma. Geïnteresseerden voor zo’n kennismakingsrondje kunnen overigens contact opnemen met het VisNed secretariaat. Het eerstvolgende rondje plannen we voor begin maart.