Vanavond WNL-documentaire over Pulslobby op tv

In januari nam het Europees Parlement een bizar besluit over pulsvisserij. WNL heeft een documentaire over gemaakt dit onderwerp, die vanavond vrijdag 2 November om 22.55 op NPO2 wordt uitgezonden.

Deze zomer zijn we benaderd door WNL om mee te werken aan deze documentaire. Presentator Rick Nieman bezocht betrokkenen uit het recente en het iets verdere verleden.

Begin september voer hij mee met de TX 1 van Scheveningen naar Rotterdam, waar we deelnamen aan de Wereldhavendagen. Onderweg sprak Nieman uitgebreid met schipper Cor Vonk en in Rotterdam interviewde hij VisNed directeur Pim Visser.

Politieke besluitvorming en wetenschappelijk bewijs
De documentaire is een terugblik op de manier waarop met het Puls-dossier is omgegaan en de bizarre wending die Bloom aan de hele discussie wist te geven. Angstaanjagend is vooral dat wat nu de visserij overkomt een volgende keer een andere sector kan overkomen. Zoals bekend nam het Europese Parlement met twee derde meerderheid een besluit dat volledig in tegenspraak is met het wetenschappelijk bewijs.