Steenbestortingen in Hollandse Kust Zuid kavels III en IV

In navolging op eerdere berichten kwam de bouwer van het windpark Hollandse Kust Zuid, energiemaatschappij Vattenfall, met informatie over de vervolgwerkzaamheden. In totaal gaat het bij dit park om 140 windturbines die verdeeld worden over vier kavels.

Eerder dit jaar informeerden wij de leden over de start van de bouwwerk-zaamheden voor windpark Hollandse Kust Zuid (HKZ).

Daarbij meldden we ook dat in november gestart zou worden met de aanleg van steenbestortingen in kavels III en IV van het windpark. Afgelopen week is met deze activiteit gestart.

Hoewel dit deel van het toekomstige windpark nog toegankelijk is voor het scheepvaartverkeer, en dus ook voor de visserij, wordt door Vattenvall afgeraden om nog langer in het gebied te vissen.

De komende maanden zal het aantal steenbestortingen in het gebied snel toenemen, waardoor het blijven vissen in het gebied tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Zodra in het voorjaar gestart wordt met het aanleggen van funderingen in HKZ III en IV zal door Rijkswaterstaat een toegangsverbod voor het gebied worden ingesteld, zoals nu al het geval is voor HKZ I en II.

Het kaartje van het windpark Hollandse Kust Zuid is HIER te vinden.

Wanneer alle bouwactiviteiten in 2023 zijn afgerond en het park volledig in gebruik is, zal doorvaart en medegebruik mogelijk zijn onder de voorwaarden die hiervoor door de overheid worden geformuleerd.

Gedurende de bouwperiode zal Vattenfall coördinaten van nieuwe installaties doorgeven aan DE Maritime, zodat deze voor de visserij steeds in de plotters beschikbaar zijn. Meer informatie over het windpark is te vinden via www.vattenfall-hollandsekust.nl