Jongeren GroenLinks geïnteresseerd in pulsvisserij

Naar aanleiding van alle commotie rondom de pulsvisserij, wilde de jongerenorganisatie van GroenLinks - ‘DWARS’ genaamd - zich goed informeren. Ze organiseerden afgelopen dinsdag 24 april een bijeenkomst in Wageningen en nodigden een visserman, een onderzoeker en een bestuurder uit om over het dossier te spreken.

Als visserman vertelde Maarten Drijver over zijn familiegeschiedenis in de visserij, de technische ontwikkeling van de puls en de samenwerkingen tussen visserij en onderzoek. Onderzoekster Nathalie Steins van WMR sloot daarop aan en vertelde over de ontwikkelingen in het onderzoek rondom de puls. Geert Post, wethouder van Urk sloot de avond af met een verhaal over de Europese politiek. Vergeten...
Kritische vragen uit het publiek, zoals ‘Is het onderzoek naar puls te laat ingezet?’ werden beantwoord. ‘Puls is inmiddels het meest onderzochte tuig dat er is’ stelde Maarten Drijver. Nathalie Steins, onderzoeker van WMR kon dit bevestigen en voegde daaraan toe dat het inmiddels ook het tuig is waar het meeste over geschreven is in de krant.

Op de vraag hoe de stemming in het Europees Parlement dan toch zo heeft kunnen uitpakken, antwoordde Geert Post, wethouder van Urk: “Wij waren zo enthousiast, we zijn vergeten de andere lidstaten mee te nemen!”