Voorbereiding op No Deal Brexit

De Britse regering onder leiding van premier Boris Johnson en de Europese Unie (EU) voeren de spanning over het al dan niet sluiten van een Brexit Deal hoog op. Velen zijn er van overtuigd dat er op het laatste moment weer uitstel komt tot 31 januari 2020, maar we moeten toch rekening houden met een No Deal. Daarom reserveren we 25 oktober in de middag voor een overleg hierover met betrokken schippers en eigenaren.

 

Het is eigenlijk ondenkbaar dat de Britten op 31 oktober de Europese Unie verlaten zonder afspraken en dat de Britse wateren voor onze vissers vanaf middernacht op 31 oktober verboden visgebied zijn, maar toch moeten we het niet voor onmogelijk houden.

Onder het motto ‘hope for the best prepare for the worst” organiseren we (voorlopig) op vrijdagmiddag 25 oktober om 15:00 uur in IJmuiden een overleg voor schippers en eigenaren.

Onderwerpen tijdens van deze bijeenkomst zijn onder andere de actuele situatie, verwacht papierwerk, consequenties van afwijken van regels en de stilligregeling. Reserveer die datum alvast! Mocht het onverhoopt zover komen, dan krijgen alle betrokken vissers een persoonlijke uitnodiging via hun Producenten Organisatie (PO).

EenVandaag heeft een zogeheten 'Brexitchat', een verzameling met informatieve video's waarin antwoord gegeven wordt op veelgestelde vragen. Zie https://eenvandaag.avrotros.nl/tag/brexitchat/.