Visserij op de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn hét maritieme mega event van Nederland. Voor het derde jaar op rij meert de TX 1 van de familie Vonk af in de Rijnhaven. Op de kade presenteren VisNed en actiegroep EMK de kottersector met stand, activiteiten en natuurlijk goede gesprekken en laten we zo een breed publiek kennis maken met de visserij.

Met Wind op Zee, de naderende Brexit en het Pulsverbod is er genoeg om te bespreken. EMK en VisNed bemannen samen de stand, waar net als eerdere jaren veel te zien en doen is, zoals het pulsstokkenspel.

Op vrijdag komen lokale basisschool kinderen op bezoek om les te krijgen over visserij van visserijkenner Willem Ment den Heijer. Daarnaast zal ProSea met VistIkHetMaar aanwezig zijn in de stand, voor toelichting over alles wat men maar wil weten. Ook dit jaar wordt vanuit de Kop van Noord Holland het nettenboeten gedemonstreerd. 

Wil je langskomen? De Wereldhavendagen duren drie dagen en er is veel te zien en beleven, kijk voor meer informatie op de website van de Wereldhavendagen.