VisNed vernieuwt en structureert

Er ligt veel op het bord van de visserijsector, en daarmee op het bord van VisNed. Tijd voor vernieuwing van het bestuursoverleg en herstructurering van het team. 

Dossieroverleg van het VisNed team
Met het vertrek van Jurgen Batsleer, de komst van Noor Visser en met het oog op de twee vacatures, is het tijd voor het herzien van de structuur van VisNed. Wie doet wat en wie is waar verantwoordelijk voor? Met een grote hoeveelheid geeltjes werd langzaam maar zeker de structuur zichtbaar, waarbij VisNed de  grotendeels ‘platte’ structuur zal behouden.

Bestuursoverleg ‘op locatie’
Om het bestuursoverleg (het overleg van de vertegenwoordigers van de PO’s en het VisNed-team) een nieuwe impuls te geven, is vorige week voor het eerst 'op locatie' overlegd. We waren te gast bij de PO Delta Zuid, te Yerseke. Op het programma stond natuurlijk de vergadering op het Mosselkantoor, een rondleiding door het WMR/NIOZ met presentatie over de overlevingsreizen en een kijkje bij de installatie waar deze vissen worden gehouden, en een lunch met uitzicht op de Oosterschelde. Het concept lijkt te bevallen. Komend bestuursoverleg 'op locatie' zijn we te gast op Urk.