Verdriet en dankbaarheid na ramp met UK 165 "Lummetje"

Vorige week donderdag verging de UK 165, waardoor de families Foppen en De Vries in rouw gedompeld werden. Tegelijkertijd werd ook de onderlinge solidariteit onder de vloot zichtbaar. Er werd onvermoeibaar gezocht naar beide opvarenden. Afgelopen zondag werden de lichamen van Jochem Foppen en Hendrik Jan de Vries door duikers van de Koninklijke Marine in het wrak gevonden. Bij al het diepe verdriet om het verlies was dat toch een reden tot dankbaarheid, omdat de families nu afscheid van hun geliefden konden nemen.

Jochem Foppen, was met zijn garnalenkotter lid van PO Urk en een geziene collega. Diep is dan ook de verslagenheid op de vloot in het algemeen, maar vooral ook binnen het verband van PO Urk en VisNed. Natuurlijk is het bekend dat visserij een gevaarlijke bedrijfstak is, maar een dramatisch ongeluk komt desondanks hard binnen.

Afgelopen donderdag betoonden velen hun medeleven aan de families tijdens een drukke condoleance en afgelopen vrijdag waren op Urk beide begrafenissen, met daaraan voorafgaande kerkdiensten.

Ook via deze nieuwsbrief willen we vanuit leden, Bestuur en Team van VisNed ons medeleven aan het gezin van Jochem Foppen en de families Foppen en De Vries betuigen. Wij wensen hen veel sterkte en Gods nabijheid toe in de tijd die komt.

 

Hulde ook aan alle betrokkenen van hulpdiensten:  KNRM, KLPD, Koninklijke Marine, Kustwacht, Braveheart Marine en alle werkers op de achtergrond.