Succes: VisNed haalt de NSAC naar Zoetermeer

Vanwege de Brexit moet het secretariaat van de Noordzee-Adviesraad (NSAC) vertrekken uit Aberdeen. Een ruime meerderheid van de aangesloten organisaties heeft voor Zoetermeer gekozen als nieuwe vestigingsplaats. Een mooi succes voor VisNed en de Elasmobranchen Vereniging (NEV).

VisNed heeft in samenwerking met de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging voorgesteld om de NSAC naar Nederland te verhuizen. Op dit moment is de NSAC in Aberdeen gevestigd. In verband met de Brexit moest daar verandering in komen. Het voorstel van VisNed en de NEV kon op steun rekenen: een ruime meerderheid koos afgelopen maandag voor het Nederlandse voorstel! 

Nog vóór het uittreden van het VK moet de verhuizing afgerond zijn en moet er een zelfstandig secretariaat staan dat werkt vanuit Zoetermeer. Dat betekent dat er erg snel gehandeld zal moeten worden. VisNed schuift Noor Visser naar voren om tijdelijk het werk van het secretariaat over te nemen en daarnaast de overtocht en de opbouw van het secretariaat te organiseren. Om deze reden zal zij komende tijd minder taken voor VisNed oppakken.

Zie ook het artikel in Visserijnieuws van vandaag.