Sebastian Uhlmann komt VisNed versterken

Op 1 juli 2021 komt visserijwetenschapper Sebastian Uhlmann het VisNed team versterken. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wouter van Broekhoven ingevuld. Sebastian is tot 1 juli werkzaam voor het Vlaamse instituut ILVO en zal daarna fulltime voor VisNed gaan werken als scientific officer.

VisNed is blij dat er sprake is van een bijna naadloze voortzetting van het wetenschappelijk werk. Er zijn momenteel maar liefst 13 wetenschappelijke projecten waaraan door VisNed gewerkt wordt. Deze projecten zijn divers van aard, het gaat van geautomatiseerde dataverzameling tot aan onderzoek naar ontsnappelingspanelen en selectiviteit gekoppeld aan natuurwetgeving.

Voor CVO  wordt door VisNed het joint assessment MSC beheerd, samen met de Deense, Zweedse en Duitse visserijorganisaties. In het Catching Data project wordt samengewerkt met de PFA, de Belgische collega‚Äôs en ILVO.

Sebastian Uhlmann heeft zich de afgelopen jaren bij ILVO vooral geconcentreerd op wetenschappelijk onderzoek rondom de aanlandplicht. Een onderwerp waar hij, voor dat hij naar ILVO vertrok, bij WMR in IJmuiden ook aan werkte. 

De wetenschappers binnen VisNed doen hun werk los van de belangenbehartiging en vormen zo een vitale en betrouwbare link tussen de visserij praktijk en de wetenschappelijke wereld. Omdat ze onafhankelijk zijn nemen ze ook volwaardig deel aan de diverse ICES werkgroepen. Wij kijken er naar uit Sebastian in het team te mogen verwelkomen.