OPROEP: Opstappers gezocht voor de BTS-survey

Evenals voorgaande jaren is VisNed door Wageningen Marine Research (WMR) uitgenodigd om tijdens de Bottom Trawl Survey (BTS-survey) namens de visserijsector observers te laten meevaren. Het gaat om reizen die het onderzoeksvaartuig Tridens in de periode 29 juli tot 13 september uitvoert (week 31 - 37).

Ook dit jaar wordt de volledige BTS-survey uitgevoerd door de Tridens. Gebruik van de Tridens geeft de mogelijkheid tijdens de volledige survey een waarnemer namens de visserijsector mee te sturen omdat hiervoor aan boord van dit vaartuig voldoende ruimte is. VisNed en WMR hechten grote waarde aan de inbreng van de praktische visserman tijdens deze bemonstering van de platvisbestanden. Wij nodigen graag belangstellende vissers uit zich te melden. 

Het volledige reisschema van de Tridens ziet er als volgt uit:

Week:

Datum:

Havenplaats:

Onderzoekslocatie:

 

Wk 31

maandag 29 juli

vanuit Scheveningen

Zuidelijke en Centrale Noordzee

Wk 32-33

maandag 5 augustus

vanuit Scheveningen

Zuidelijke en Centrale Noordzee

Wk 34

maandag 19 augustus

vanuit Scheveningen

Centrale + Noordelijke Noordzee

Wk 35

maandag 26 augustus

buitenlandse haven

Centrale + Noordelijke Noordzee

Wk 36

maandag 2 september

vanuit Scheveningen

Centrale + Zuidelijke Noordzee

Wk 37

Maandag 9 september

buitenlandse haven

Centrale + Zuidelijke Noordzee

           

De eerste reis vertrekt op maandag 29 juli vanuit Scheveningen. Dit geldt ook voor de tweede reis die maandag 6 augustus begint en 2 weken duurt. In de 2 overweekse reizen in de weken 34 – 37 wordt het tussenliggende weekeinde in een buitenlandse haven doorgebracht. Wij gaan uit van 6 of 7 opstappers en de reis van, en naar, de buitenlandse haven wordt door VisNed verzorgd.

Gezien het vaarschema, is het wenselijk dat tijdens week 31 – 33 vissers die bekend zijn met de Noordzeekustzone aanmonsteren. Tijdens week 34 en 35 gaat het om vissers die bekend zijn met de centrale en noordelijke bestekken. En tijdens week 36 en 37 vissers die meer centraal en zuidelijk bekend zijn.

Belangstellende vissers graag zo spoedig mogelijk melden bij Geert Meun: gmeun@visned.nl

Ook vissers die eerder mee zijn geweest worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden.