Open dagen visserijscholen STC Stellendam en Katwijk 19 januari

De visserijscholen in Stellendam en Katwijk organiseren op zaterdag 19 januari 2019 open dagen van 10.00 tot 14.00 uur. De locatie Stellendam is naast de opleiding zeevisvaart (BBL/BOL) tevens gespecialiseerd in de opleiding zeevaart (BOL). Zoals iedere grote open dag is het ook het bedrijfsleven aanwezig; Maaskant, Padmos, VisNed, Vissersbond, EMK, Prosea, Wartsilia SAM, Promac, Van Gemert en Zoon, J.P. de Wit assurantiën, Van Wijk installaties en constructies, Coöperatie Westvoorn, Wetec, United Fish Auctions, Visserij innovatie centrum Zuid West Nederland, Rederij v/d Zwan/Quotter en Pro-Liqiud. De open dag is gegroeid tot een dag waar schippers en bemanningsleden van de vissersvloot graag komen om elkaar te spreken en netwerken.

Tijdens de open dag zijn alle faciliteiten binnen de school te bezoeken. In de lokalen is het lesmateriaal in te zien, er worden demonstraties visfileren en visnetten maken en -repareren gegeven door (oud) leerlingen. Ook wordt er vis gebakken. Docenten en leerlingen zijn aanwezig en vertellen graag over de opleidingen en de school. De vertegenwoordigers van de bedrijven beantwoorden vragen en verstrekken informatie over banen, de sector en stageplaatsen. Ze staan er voor de (nieuwe) leerlingen en hun ouders/verzorgers, maar ook voor het bedrijfsleven van de visserijsector.

Alle geïnteresseerden in de school, opleidingen en/of de aanwezige bedrijven uit de visserij- en maritieme sector zijn van harte welkom op zaterdag 19 januari 2019 tussen 10.00 en 14.00 uur. Op vrijdag 18 januari is de school ook geopend tussen 18.00 en 21.00 uur.

Locaties:
STC Stellendam                  STC Katwijk
Deltahaven 4                       Zuidstraat 135a
3251 LC Stellendam           2225 GV Katwijk aan Zee

Contactpersoon open dag Stellendam:
Cornelis Melissant, docent visserijkunde
0187491968 - c.melissant@stc-r.nl