Nieuwe contactgegevens RVO voor vangstregistratie

Via de nieuwsbrief en vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn de leden op de hoogte gebracht van wijzigingen bij de registratie van de vangsten. Hierbij gaat in verschillende fases de rol en functie van de NVWA(ambtenaren) over naar de RVO. Per 1 september is de volgende stap en daarover ontvangen de leden deze week een brief van RVO.

Vanaf 1 september komt er ten behoeve van vragen en meldingen over de vangstregistratie een nieuw telefoonnummer en e-mailadres van RVO. Leden kunnen bellen of whatsappen naar het nummer 088 042 00 00. Of een e-mail sturen naar: vangstregistratie@rvo.nl

RVO heeft aangegeven de visreizen te blijven monitoren en als hen iets opvalt, bijvoorbeeld wanneer  er een bericht in de visreis ontbreekt, wordt met de schipper contact opgenomen. De NVWA-inspecteurs hebben de beschikbare telefoonnummers van de schippers aan de RVO verstrekt zodat de RVO ook berichten kan sturen via WhatsApp.

Een nieuw telefoonnummer is even wennen. Daarom stuurt RVO deze week met de brief een sticker mee. Deze sticker kan in de brug ergens opgeplakt worden.

Het telefoonnummer is 24/7 bereikbaar maar buiten kantooruren alleen voor spoedgevallen. Krijgt een schipper bijvoorbeeld een bericht niet verzonden door een storing, kan contact opgenomen worden door de bellen of te appen met 088 042 00 00.