Nationale kennisdag gaat niet door

De organisatie van de Nationale kennisdag visserij heeft aangegeven dat de voor morgen geplande bijeenkomst in Rotterdam helaas geannuleerd moet worden.

In het bericht geven de organisatoren, platform Onderzoekssamenwerking en kennisplatform Vistikhetmaar geven aan dat in verband met de aangescherpte Coronamaatregelen de locatie in Rotterdam niet langer mee wil werken aan het organiseren van deze dag, morgen zaterdag 27 november.

Daarnaast zijn er ook twijfels bij een deel van de genodigde en sprekers om met zoveel mensen bij elkaar te komen. Het nemen van dit besluit viel zwaar bij de organisatie.

De organisatoren hebben veel tijd en energie gestoken in het programma en alle gastsprekers hadden enorm veel zin om hun kennis te delen. Gezien het grote aantal aanmeldingen is er duidelijk een behoefte om weer bij elkaar te komen en een blik te werpen op de toekomst van de Nederlandse visserijsector.

De organisatie blijft dan ook gemotiveerd en zegt: “Het is een kwestie van uitstel en zeker geen afstel. Wij delen zo snel mogelijk een nieuwe datum voor deze dag met u. Hopelijk bent u tegen die tijd nog net zo enthousiast en kunnen wij u dit interessante programma alsnog aanbieden.”

De dag staat immers in het teken van het delen van kennis over innovaties en kansen die binnen meerdere projecten zijn onderzocht. Maar het is ook een dag van ontmoeting en verbinding.