Graffitikunstwerk van vrouwen in de vis

Op 22 april 2020 willen de graffitikunstenaars van Pipsqueak was here!!! een graffiti-kunstwerk op de grote opslagcontainers bij Restaurant en Fileerlokaal 'tAiland op Lauwersoog schilderen. Omdat veel mensen vanwege COVID-19 momenteel 'huisarrest' hebben, wordt er voor gezorgd dat het schilderen live te volgen is via een extra webcam op de haven. 

 In het werk van Pipsqueak was here!!! hebben jonge meisjes vaak de hoofdrol. In de schildering op Lauwersoog worden kinderfoto's gebruikt van de regionale 'visserijvrouwen' Barbara Holierhoek, Sarah Verroen en Barbara Rodenburg-Geertsema.

Thema van het werk is de zee als 'gemeenschappelijk goed' en als bron van voedsel en leven, inclusief onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor die zee. Hoe de kunstenaars dat precies vormgeven is uiteraard aan hen. Zie voor voorbeelden van hun werk de website van de kunstenaars.

Dit kunstwerk zou eerst gemaakt worden tijdens het Anders Wad festival, begin mei, maar in verband met de COVID-19 maatregelen is dit festival afgelast. Het schilderen is te volgen via webcam-lauwersoog.nl.

Let op! Als het weer op 22 april ongeschikt is voor schilderwerk dan wordt het verzet naar een andere dag.