Afscheid medewerkers VisNed

Per 1 januari 2022 is PO Urk het enige lid van VisNed. De ontwikkelingen binnen de organisatie hebben consequenties voor het VisNed team en de belangenbehartiging in brede zin. In Oktober was Sebastian Uhlmann voor het laatst. Vorige week hebben we afscheid genomen van David Ras en vandaag is de laatste werkdag van Sarah Verroen bij VisNed.

Sebastian verving Wouter van Broekhoven als wetenschappelijk medewerker na zijn vertrek eerder dit jaar. In korte tijd heeft hij een aantal complexe projecten en dossiers tot zich weten te nemen. Sebastian is in oktober aan de slag gegaan bij het Marine Institute in Galway, Ierland.

Vorige week woensdag was de laatste werkdag van David Ras, die sinds 2016 bij VisNed werkte. David was voor VisNed een belangrijke kracht in de technische dossiers, onder meer in het Black Box dossier, het produceren van GIS-kaarten en -analyses en onmisbaar in de uitvoering van de projecten.

Samen met Wouter van Broekhoven heeft hij enorm veel werk en tijd gestoken in de MSC Joint Demersal Fisheries certificering.

Sarah Verroen versterkte sinds 2018 het VisNed team. In eerste instantie was haar functie gericht op de relatie tussen visserij en maatschappij, alsmede verenigingszaken, maar dat breidde zich al snel uit tot beleidsontwikkeling in brede zin.

Zij hield zich landelijk en internationaal bezig met ruimtelijke ordening op zee, milieu- & natuurbeleid, offshore windparken, communicatie en PR en het versterken en verbreden van het (politieke) netwerk. Sarah gaat door als zelfstandig adviseur in de maritieme sector met haar bedrijf Fish & Farm en wil zich graag verder ontwikkelen op dat vlak.

Wij zijn dankbaar voor de tomeloze inzet van all onze medewerkers en wensen hen veel succes en werkplezier in hun verdere loopbaan.