VisNed bespreekt hoge overleving en aanlandplicht in Brussel

Omdat het visserijbeleid in Brussel wordt geproduceerd, is het belangrijk dat de beleidmakers in Brussel goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen hier. VisNed was in Brussel voor de zgn. Intergroup-bijeenkomst over overleving en de aanlandplicht. Deze werd georganiseerd in opdracht van VisNed. Daarnaast was VisNed te gast bij Directeur Generaal van DG MARE, de heer Machado om hem een update te geven over onze bezigheden.

Aanleiding voor het organiseren van de Intergroup was het presenteren van het onderzoek naar de overleving van platvis in de pulsvisserij door Wageningen Marine Research.

Zij toonden onder andere het gloednieuwe filmpje over de onderzoeksmethode die zij bij dit onderzoek toepassen. Naast de presentatie van WMR, leverden ook anderen een bijdrage aan de bijeenkomst.

De diversiteit aan sprekers leidde tot een levendige discussie. Voor een uitgebreid verslag van deze intergroup-bijeenkomst verwijzen wij naar het verslag van Noor Visser (VisNed) in Visserijnieuws van vandaag.

De dag in Brussel is goed besteed: naast de intergroup-bijeenkomst in de middag, is het VisNed team ’s ochtends op de koffie geweest bij Mr. João Aguiar Machado, Directeur Generaal van DG MARE, het departement van de Europese Commissie verantwoordelijk voor maritieme zaken en Visserij.

VisNed kreeg hier de kans om Mr. Machado een update te geven van de onderzoeksprojecten die worden uitgevoerd door de Nederlandse visserijsector. Dat is een indrukwekkende lijst van projecten! Aan de vragen die Mr. Machado stelde bleek dat hij goed heeft opgelet. Machado aan het eind van het gesprek: “Keep up the good work!”