Uitreiking MSC-certificaat voor garnalenvisserij

Na een proces van bijna tien jaar, met veel denkwerk en creativiteit, is het toch gelukt. Het MSC-certificaat voor de garnalenvissers uit Denemarken, Duitsland en Nederland is afgelopen dinsdag in Brussel door minister Carola Schouten van LNV uitgereikt aan de samenwerkende visserijorganisaties. Voorzitter Kees van Beveren van Coöperatieve Visserijorganisatie (CVO) nam het certificaat dankbaar in ontvangst.

Zondermeer een mijlpaal bleek uit de toespraken tijdens de overhandiging. En bij de felicitaties werden ook de nodige punten meegegeven. Richting vissers: “Er zijn aan het verleende certificaat een aantal condities verbonden en het is van het grootste belang dat iedereen zich houdt aan de spelregels”.

Richting handelaren en retailers was de oproep van minister Schouten ook duidelijk: “geef de visserman ook de waardering die bij deze jarenlange inspanningen en toegekende duurzaamheidscertifcaat hoort”. Voor een uitgebreid verslag over de toekenning van het certificaat zie Visserijnieuws van vrijdag 15 december.

 

 

 

Meer weten over Duurzaamheid? Bekijk al onze artikelen in ons archief

Gerelateerde berichten

Inloggen