Op 9 en 10 maart organiseert Stichting De Noordzee (SDN) samen met FarmHackNL de eerste VisHack. Met dit evenement wil SDN in samenwerking met de sector zoeken naar innovatieve oplossingen voor de aanlandplicht.

Tijdens deze zogenaamde hackathon (een combinatie van “hacken” en “marathon”) werken vissers en andere visserij-experts samen met ICT’ers en ontwerpers aan een aantal uitdagingen. Deze uitdagingen zijn erop gericht om data en technologie slim in te zetten om zo vissers te helpen discards terug te brengen.

FarmHackNL heeft ervaring en succes met het organiseren van hackathons voor de landbouwsector, en past dit nu voor het eerst toe in de visserij. De organisatoren zijn op zoek naar deelnemers vanuit de sector, om te garanderen dat kennis en ervaring uit de praktijk worden ingebracht. Naast de kans om te leren van experts “van buiten” en om deze experts iets bij te brengen over de visserij, is er ook een mooie prijs te winnen voor het beste idee! Kijk hier voor meer informatie en om je als deelnemer aan te melden.

Meer weten over Innovatie? Bekijk al onze artikelen in ons archief

Inloggen